Grote opkomst voor de Meet and Studybeurs op College ten Doorn

Na twee digitale edities was er vrijdag opnieuw een fysieke editie van de Meet and Studybeurs op College ten Doorn. Meer dan 150 oud-leerlingen kwamen uitleg geven over meer dan 70 verschillende studierichtingen aan de huidige laatstejaars (Ook 5dejaars waren welkom!). Deze leerlingen moeten in september een belangrijke studiekeuze maken en zien soms door de bomen én het te grote aanbod het bos niet meer.  “Er kwamen ook een paar honderd ouders mee naar school om te luisteren naar de studieverhalen en -ervaringen van onze oud-leerlingen”, vertelt Claudine De Muynck, pedagogisch coördinator van Spectrum.

“Het is bijzonder fijn om te zien dat zoveel oud-leerlingen graag naar onze school terugkeren en op een heel eerlijke en authentieke manier vertellen over hun studiekeuze” aldus leerkracht Arvid De Muynck. Na de beurs was er ook tijd en ruimte om samen een glas te drinken en met leerkrachten en oud-leerkrachten een gesprek aan te gaan.

Op de foto : Luna, Jade, Amber en Dieuwert die de leerlingen probeerden warm te maken voor een onderwijsopleiding. Een sector die het momenteel toch niet te makkelijk heeft… 

leerling geeft uitleg op Meet&Study
overzichtsfoto meet&study

Ontdek het volledige studieaanbod van College ten Doorn

College ten Doorn is een warme school met veel opleidingsmogelijkheden. De grote en groene campus van College ten Doorn geeft onderdak aan 4 verschillende scholen: Talentum (voorheen middenschool, 1ste en 2e jaar), Collegium (voorheen aso-school, 3e tot 6e jaar), Practicum (voorheen bso-school, 3e tot 7e jaar) en Spectrum (voorheen tso-school, 3e tot 6e jaar). Het zijn 4 aparte eenheden op één campusterrein.

Lees meer

trappen pergola