de Grote Ken-je-Klassiekenquiz!

Alle leerlingen van het 3de tot en met het 6de jaar Latijn en Grieks (Collegium) namen deze middag deel aan de voorronde van de Grote Ken-je-Klassiekenquiz!

In de quiz worden de leerlingen uitgedaagd de strijd aan te gaan met schoolteams uit heel Nederland en Vlaanderen. De quiz, die al voor de 17de keer wordt georganiseerd, bestaat uit 3 rondes: de eerste ronde vindt op school zelf plaats. Elke school mag maximaal twee teams afvaardigen voor de regionale voorronde (in Gent op 24 januari 2024). De beste schoolteams van elke regionale voorronde gaan door naar de finale in het Rijksmuseum van Oudheden in Leiden (op 19 april 2024). De winnende school ontvangt de Grote Ken-Je-Klassiekenquiz-wisselbokaal en een boekenpakket. Wat een fijne start van het tweede trimester!

groepsfoto Quiz
Jury Quiz
Vooraanzicht Quiz

Ontdek het volledige studieaanbod van College ten Doorn

College ten Doorn is een warme school met veel opleidingsmogelijkheden. De grote en groene campus van College ten Doorn geeft onderdak aan 4 verschillende scholen: Talentum (voorheen middenschool, 1ste en 2e jaar), Collegium (voorheen aso-school, 3e tot 6e jaar), Practicum (voorheen bso-school, 3e tot 7e jaar) en Spectrum (voorheen tso-school, 3e tot 6e jaar). Het zijn 4 aparte eenheden op één campusterrein.

Lees meer

trappen pergola